Energieneutraal wonen

Kiest u voor een woning in De Symfonie, dan bent u helemaal klaar voor de toekomst.

De woningen zijn energieneutraal en hebben een zeer lage energieprestatie coëfficiënt (EPC). De EPC drukt de energie prestatie van de woning uit, hoe lager hoe beter. De huidige wettelijke eis bedraagt 0,4. De woningen in De Symfonie hebben een EPC waarde van 0,0!

Dit betekent dat alle energie die door de woning* wordt verbruikt, door de woning zelf wordt opgewekt. Zo kunt u met een zeker gevoel de toekomst in. Een energiezuinige woning is namelijk zeer waardevast.

De woning wordt verwarmd door een luchtwarmtepomp in combinatie met vloerverwarming in de gehele woning. Dit zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Door de goede isolatie blijft het in de woning ook behaaglijk. Daarnaast zorgt het ventilatiesysteem met warmteterugwinning altijd voor voldoende frisse lucht, zonder dat het tocht in huis.
Op het dak van elke woning zijn 13 zonnepanelen aanwezig voor de opwekking van elektriciteit.

Kortom, een comfortabele woning welke goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. En voor wie nog zuiniger wil wonen is een energie 0-pakket ontwikkeld met 9 extra zonnepanelen. Hiermee wekt de woning over het jaar heen evenveel energie op als dat er wordt gebruikt (zowel het gebouwgebonden verbruik als het gebruikers gebonden energie-verbruik**).

* Het gebouwgebonden energieverbruik voor verwarming, warmtapwater, elektriciteit voor de
hiervoor benodigde installaties en verlichting (dus exclusief de huishoudelijke apparaten).
** Het gebruikersgebonden energieverbruik voor ‘huishoudelijke’ apparatuur (keukenapparatuur,
TV's, computers en printers enz.), gebaseerd op een referentieverbruik.